Finn Olav Odde, Hanne Koksvik Høysæter og Ole-Martin Grøntvedt fra Ørland Senterparti håper på yrende liv i det fri natt til søndag. Det er organisasjonen Norsk friluftsliv som da håper på en pangstart på friluftslivets uke, og har satt som mål at 50.000 nordmenn skal tilbringe natta ute i det fri.

Rekordforsøk

- Vi tar utfordringen, og inviterer alle som ønsker å delta i rekordforsøket til å tilbringe natta ved Austrått, sier de tre lokale Sp-politikerne. Sjøl om det er innspurt i valgkampen, så hevder de hardnakket at dette ikke er stunt i valgkampen.

- Lørdag kveld er alle, både barn og voksne, velkommen til leiren vi oppretter innerst på området ved Austrått Camping, sier de.

Les også: Slik reagerer Sp-Odde på sjokkresultatet

Norsk Friluftsliv håper å sette norsk rekord ved at så mange som 50.000 tilbringer natta ute i sovepose og telt.

Grill og svartkjel

Odde forteller at de vil sette opp en lavvo, og tar imot gjester så lenge det er plass. Elllers håper han at de som har telt kan ta med seg dette.

- Vi fyrer opp grill tidlig på kvelden, og serverer kaffe fra svartkjel, sier de tre, som håper mange fosninger vil bidra til at Norsk Friluftsliv når målet om rekordmange nordmenn ute i det fri.

Skal ikke servere valgflesk

- Er det sikkert at dette ikke er et forsøk på å servere rykende valgflesk i innspurten av valgkampen?

- Hit er alle velkommen, uansett hvilken farge de velger i valget. Hva de vil legge på grillen er opp til hver enkelt, forsikrer lokalpolitikerne.

- I tillegg til varm grill og kaffe, så sørger vi for at det blir aktiviteter for små og store, avslutter trioen fra Ørland Sp.

SETT DENNE? Se hvorfor ordføreren takket nei til ostepop