Metusalemfestivalen er en kulturfestival som er en del av det interkommunale samarbeidet mellom Den kulturelle spaserstokken i Trondheim og kommuner i Nord- og Sør-Trøndelag. På lørdag er det klart for en smak av Rissa, mens det søndag er Leksvik sin tur.

Sommerro og Inderberg

I Rissa skal det blant annet være konsert i Fjellhallen Hysnes med Anne Grete Nyseter og Kirsti Jacobsen, i tillegg til foredraget ”Fosen i den store krigen” av Bernt Brevik.

- Henning Sommerro og John Pål Inderberg spiller både i Rissa og Leksvik, det er ikke hver dag disse karene er i disse traktene, sier Bård Hindrum i Leksvik frivilligsentral.

Festival for voksne

Hindrum opplyser at Metusalemfestivalen er en festival for voksne folk, og at den ikke egentlig har så mye med kristendom å gjøre, selv om navnet Metusalem stammer fra Bibelen.

- Etter navnet å dømme er det kanskje mange som tror at dette er en kristen festival, men det er rett og slett en kulturfestival for voksne folk, sier han.

På Amborneset søndag blir det forestilling med Amerikakofferten. Herrene Sommerro og Inderberg skulle egentliig holde utekonserter sammen med lokale kor og artister, men disse er nå flyttet.

- De planlagte utekonsertene på Ner- Killingberg og på Kystens Arv er flyttet til henholdsvis Leksvik kirke og Stadsbygd kirke, opplyser Hindrum.