Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 204a første ledd og fremstilles for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett i dag.

Nordtrønderen er den 13. i rekken som er siktet i den store overgrepssaken som politiet i Sør-Trøndelag har rullet opp de siste månedene.

Millioner av overgrepsbilder

Saken startet med at en mann i 40-årene fra Fosen ble pågrepet og varetektsfengslet i april i år. Hjemme til mannen ble det beslaglagt millioner av overgrepsbilder mot barn.

- Enhver som har gjort noe sånt, vil angre. Jeg angrer selvfølgelig på dette, sa den siktede fosningen til Fosna-Folket i juni.

Etterforskningsleder Roy Hoøen har tidligere omtalt saken som den største overgrepsbilde- og videosaken i Sør-Trøndelag politidistrikt noensinne.

Åtte siktede fra Trøndelag

Nå er totalt 13 personer siktet i saken. 8 av de 13 er fra Trøndelag.

- Det er fortsatt mye arbeid som gjenstår i etterforskningen, sier etterforskningsleder Roy Hoøen til Fosna-Folket fredag.

Det er foreløpig usikkert når sakene blir sendt over for påtalemessig avgjørelse. Etter det Fosna-Folket kjenner til vil det etter alt og dømme bli flere rettsaker, og ikke en «samlesak» med alle de siktede. Etter hva Fosna-Folket forstår kan saken mot fosningen i 40-årene fort bli sendt over til påtalemessig avgjørelse nå i høst.