Det er Sentio som har gjennomført meningsmålingen på oppdrag fra Trønder-Avisa.

Målingen viser at det i Rissa er stort flertall for sammenslåing, mens det er langt jevnere i Leksvik. Dog sier et knapt flertall av innbyggerne nei til sammenslåing. Innbyggerne i Leksvik og Rissa skal gi sitt endelige svar i en folkeavstemningen 14. september.

- Ikke overrasket

Leksvik-ordfører Einar Strøm (Sp) sier han ikke er overrasket over hva innbyggerne har svart.

- Jeg tror vi vil se varierende resultat i meningsmålingene fremover. Dette er ikke overraskende. De som er imot sammenslåing har vært opptatt av en del vesentlige tema, og i går fikk vi en avklaring på ett viktig tema, nemlig hva som skjer med Leksvik kommunes eierandeler i NTE, sier Sp-politikeren.

Behandles som nordtrønderkommune

Fylkesrådet i Nord-Trøndelag kom i går med en uttalelse til Leksvik kommune hvor de gjør det klart at kommunen vil bli behandlet som en nordtrønderkommune selv om Leksvik skulle bli slått sammen med Rissa.

- Det har tidligere blitt klarlagt at hvis Nord-Trøndelag fylkeskommune oppheves som egen enhet, skal eierandelen i NTE overføres til eierkommunene. Fylkesrådet foreslår nå at Leksvik kommune skal behandles som en nordtrønderkommune i denne saken, uavhengig av om kommunen blir slått sammen med Rissa, forklarer Strøm.

Han oppfatter tilbakemeldingen fra fylkesrådet som krystallklar, og mener dette er en særdeles viktig avklaring i forhold til kommunesammenslåingen. Strøm mener det er vanskelig å anslå akkurat hvor store verdier Leksvik kommune har i NTE, men det er trolig snakk om «mange millioner».