Fosen-Linjen har saksøkt AtB for 81,7 millioner kroner etter at anbudet på sambandet Brekstad - Valset ble trukket tilbake i fjor. Rettssaken startet onsdag.

Første dag i Sør-Trøndelag tingrett ble brukt på et innledningsforedrag av Fosen-Linjen-advokat Arild Paulsen.

Se videosak fra dag én i retten øverst i saken. Der kan du blant annet se at Janne Sollie, administrerende direktør i AtB, mener at det ikke er grunnlag for kompensasjon.

I dag er det AtB-advokat Goud Helge Homme Fjellheim, som har startet sitt innledningsforedrag. Senere vil rederisjef i Fosen-Linjen, Bjørnar Grøntvedt, forklare seg.

Sakkyndige skal vitne

Det er satt av seks dager til rettssaken. Partene er grunnleggende uenige, og konflikten nå bunner i om AtB har en erstatningsplikt overfor Fosen-Linjen etter at de trakk tilbake et anbud på Brekstad - Valset, eller om AtB hadde en plikt til å avlyse anbudet på grunn av feil som ble gjort i anbudsprosessen.

I tillegg til partsrepresentantene, Bjørnar Grøntvedt og administrerende direktør i AtB Janne Sollie, er det kalt inn ti vitner. Halvparten av vitnene er sakkyndige fra blant annet Marintek og Rambøll.,

Mer om saken: Millionsøksmål mot AtB

Janne Sollie i Atb. Foto: Berit Buran Juul