Forrige uke signerte Statens vegvesen og entreprenør Norwegian Rock Group kontrakten om bygging av nye Mælan bru i Åfjord. Kontraktssummen er på i overkant av 31,6 millioner kroner, som gjelder bygging av brua samt 650 meter ny vei.

– Nå skal vi først ha en samhandlingsprosess med entreprenøren der vi samstemmer forventninger og gjør avklaringer om byggingen. Vi regner med at entreprenøren starter anleggsarbeidet i begynnelsen av september, sier prosjektleder Hanne Louise Moe i Statens vegvesen, i en uttalelse.

Sjekk hvilke entreprenører som leverte inn tilbud her.

– Før påske

En gang i løpet av mars 2016 skal brua være ferdig, tror byggeleder i Statens vegvesen Olaf Rovik.

– Før påske skal trafikken gå på nybrua, sa Olaf Rovik i midten av juli til Fosna-Folket, som er klar på at dette forutsetter at arbeidet går som planlagt.

Hele prosjektet, som også inkluderer rundt 650 meter ny vei, har imidlertid ett års byggetid.

Om prosjektet

Den nye brua blir 54 meter lang og kommer til å bli lagt omtrent på samme sted som dagens bru, men flyttet litt nedover og dreid noe i forhold til dagens beliggenhet. Dette for å få en bedre veilinje inn mot brua fra begge sider. Brua blir 14 meter bred, hvorav 7,5 meter er kjørebredde, samt fortau på begge sider. Prosjektet innebærer også cirka 650 meter ny vei, hovedsakelig på sørsiden av brua.

Arbeidet med Mælan bru er en del av Fosenvegene-prosjektet, og inngår i veistrekningen fra Olsøykrysset (mellom fylkesvei 715 og 720) til Årnes i Åfjord. Lengden på strekningen er 37,5 kilometer.

SONDRE SELNES