Mandagens episode avslørte at Hans Petter Hestmo ikke er med videre i Jakten på kjærligheten. Selv er Hans Petter ganske lettet over at det endte som det gjorde, da han allerede har funnet kjærligheten utenom tv-skjermen.

TV 2 omtalte saken først.

- Kjente henne fra før

- Jeg har jo vært klar over det ganske lenge, og nå er jeg jo egentlig veldig glad for at det ble som det ble, sier bonden fra Steinsdalen til Fosna-Folket.

Hans Petter har nemlig funnet drømmedama allerede, men ikke i bunken med frierbrev som han har fått tilsendt.

- Når dukket drømmedama opp?

- Hun har vært på banen lenge, men kanskje ikke på den måten. Vi kjente hverandre fra før av, hun var ikke blant noen av frierne som har sendt brev, forteller Hans Petter.

Det å være med på tv-programmet så langt, kaller Hans Petter både for et eventyr og et mareritt.

- Det har jo vært en kjempeopplevelse å få være med, det er det ingen tvil om. Men det er flere sider av et sånt kapittel, det har vært på godt og vondt. Det har vært et eventyr å være med på, men også et mareritt, sier han.

Komplisert

Det er grusomt å være forelsket uten å kunne si noe om det og vise det til noen, forklarer Hans Petter.

- Det føles som om jeg har levd i en boble, det er vanskelig å ikke kunne si noe om det man har lyst til å snakke om, og ikke ha lov å vise at man er forelsket. Det er komplisert å være forelsket i hemmelighet, og underlig å kjenne på noe som man ikke kan si noe om, forteller han.

Foreløpig vil han ikke at navnet på drømmedama skal røpes, men i heimbygda har folk allerede begynt å snakke.

- I bygda spekuleres det på hvem det er, det er nok bare sånn det er. Noen gleder seg også over at det gikk som det gikk, men selv er jeg veldig fornøyd med at det ble slik.

Vellykket jakt

Nå er han spent på fortsettelsen videre, og gleder seg til å komme i gang med hverdagen igjen.

- Planen nå er at hverdagen skal få komme tilbake, og at jeg kan leve som normalt igjen. Så får vi bare vente og se hva det blir til etter hvert, man må gjøre det beste ut av livet hver dag, sier Hans Petter.

- Da kan vi jo konkludere med at jakten har vært vellykket?

- Ja, jeg har jo tidligere sagt at jeg skulle være fornøyd med ett brev, om det var fra den rette. Det å finne den riktige var jo målet mitt hele tiden. Nå var hun ikke i brevbunken, men jeg har funnet henne, sier den nyforelskede bonden.