Det var i slutten av juli at Fylkesmannen i Sør-Trøndelag godkjente Rissa beitelags søknad om felling av kongeørn. Vedtaket ble blant annet begrunnet med store tap av sau og at kongeørnen er en vesentlig årsak til dette. Etter at den første fellingsperioden gikk ut, søkte beitelaget på nytt og fikk forlenget fellingsperiode. Fristen gikk ut 17. august, og ingen kongeørn ble felt i Rødsjø-området.

Svært nær

Tore Solli i Rissa utvikling har koordinert jaktlaget som har vært ute i felten.

- Det ble ikke felt noen fugl, men det har vært nær på. I løpet av de to fellingsperiodene var det tre ganger hvor jaktlagslederen sa at de hadde tre sekunder på å felle ørnen, men at de trengte fire. Jaktlaget har da hatt ørnen på skuddhold mens den har sittet på et sauekadaver, men de trengte litt lenger tid på å løsne ett sikkert skudd, opplyser han.

Ingen ny søknad

Solli sier det ikke er aktuelt å søke om ny fellingstillatelse med det første.

- Det er fordi det ikke er funnet noen ferske sauekadaver den siste tiden. Skulle det dukke opp noen, kan det være aktuelt å søke på nytt, opplyser han.

Solli forteller at også reineiere på Fosen har søkt om skadefelling på kongeørn, men at de har fått avslag fra Fylkesmannen.