I dag var Bengt tilbake på motorsykkelen fra 1942 da et 90-talls veteransykler deltok i Fosenløpet. Årets treff er lagt til campingplassen og havna på Austrått, men lørdagens løp som fulgte en rundløype i Ørland og Bjugn, hadde start og innkomst på Brekstad.

90 veteransykler

Norsk Veteran Motorsykkel Club (NVMC) Fosen har fire avdelinger, som skifter på å stå for det årlige treffet i Fosen. De fire er Leksvik, Rissa, Åfjord og Ørland. I år det avdelingen i Ørland som er arrangør, og treffgeneral Pål Aasen er godt fornøyd med deltagelsen.

- 90 veteransykler er på plass, med deltakere fra Karmøy i sør til Nordland, og to fra Sverige, forteller Aasen.

Smalt i Skaugdalen

De to svenskene er brødrene Börje og Bengt Nordqvist. Börje, som bor i Mattmar, deltok også i fjor, da treffet var lagt til Leksvik. I år fikk han med seg bror Bengt, og ferden på veteransyklene fra henholdsvis 1942 og 1951 gikk som smurt helt til de nådde Skaugdalen i Rissa fredag kveld. Da punkterte Bengts motorsykkel, og i uhellet ble også felgen ødelagt.

Takker helgas sjef

Takket være helgas stevnesjef Pål Aasen ble det en råd.

- Pål kom med bil og henger, og takket være hans hjelp var sykkelen klar til bruk igjen i dag, forteller Bengt.

Da deltakerne var samlet til middag og sosialt samvær i lokalene til båtklubben på Austrått lørdag kveld var det premiering etter dagens løp. Hva var vel da mer naturlig enn at fredagens uheldige svenske vant et verktøysett før hjemturen til Østersund.

Veteranmotorsykler på rekke og råd på Brekstad etter Fosenløpet lørdag. Foto: Skjalg Ledang
Felles interesse for historiske tohjulinger trekker mange til Fosen i helga. På bildet f.v. Börje Nordqvist fra Mattmar i Jämtland, Ole Bjørn Trollebø fra Stjørdal, Bengt Nordqvist fra Østersund og treffgeneral Pål Aasen fra NVMC Fosen avdeling Ørland. Foto: Skjalg Ledang