- Været kunne ikke vært bedre, med sol, varme og vindstille. Det var kjempeartig å se så mange blide ansikter, sier Hilde Rødsjø i Rønne grendalag på Ørlandet. Torsdag kveld ble det nesten trafikkaos da grendalaget inviterte til skumparty ved Rønne grendahus.

Et hundretalls barn og ungdommer boltret seg i skumbassenget i løpet av kvelden, samtidig som grendalaget bød på sukkerspinn, slush og pizza.

Hundretalls skumbadere

- Det kom besøkende både fra grenda og mange andre steder enn Rønne, og for oss som arrangerte var det belønning god nok å se at alle smilte fra øre til øre, sier initiativtaker Hilde Rødsjø.

Selve skumbadet ble ledsaget av diskomusikk og laserlys, i regi av lokale DJ Arild. Han har stor suksess med sine tilbud når han turnerer landet rundt, men satte pris på å få vist fram skumpartyet i hjemlige trakter.

Frister til gjentagelse

- Skummet er helt ufarlig, og inneholder ikke det minste såpe eller løsemidler, kunne DJ Arild fortelle.

- Dette frister til gjentagelse neste sommer, kunne Hilde Rødsjø fortelle i det en pulje med unge kommer gående som skumtroll ut fra det helt spesielle bassenget.

Lars-Johan Sollie hadde den fornøyelige oppgaven med å gi skumbaderne en real kalddusj etter badet. Her er det Adrian Sundli som får skylt bort skummet.
- Dette frister til gjentagelse neste sommer, sier initiativtaker Hilde Rødsjø, som sørget for at de unge også kunne få kjøpt seg snadder ved grendahuset.