Høyre-politikeren sa at hun vil betale det det koster å bygge en ny skole tilsvarende dagens Hårberg skole. Søreide vil fremme forslag om dette i Stortinget.

- Beregninger vi har gjort ligger i spennet på mellom 100 og 130 millioner kroner, sa forsvarsministeren da hun torsdag kom til Ørland kommune med gladmeldingen.

Støyproblematikk

Hårberg skole i Ørland kommune ligger like ved gjerdet til Ørland hovedflystasjon. På grunn av forventet økning av flystøy med de nye jagerflyene F-35, har Forsvarsbygg sagt at de vil innløse skolen. Det siste året har det imidlertid vært uenighet rundt prislappen. Statens tilbud til kommunen har frem til nå vært på 78 millioner kroner. Dette tilbudet er basert på teknisk verdi.  Kommunen mener en ny skole vil koste 155 millioner kroner, og ønsker dette kompensert.

Fornøyd ordfører

Ørland-ordfører Hallgeir Grøntvedt er strålende fornøyd med utspillet.

- Saken virker nå å være løst. Siden det ble klart at Ørland fikk kampflybasen i 2012, har vi jobbet med dette. Vi skjønte tidlig at skolen måtte flyttes. Det er en gledens dag når staten sier at de vil betale det det koster å bygge en tilsvarende skole, sier Sp-politikeren.