- Brage er egentlig veldig flink til å gå i veikanten, men nå skulle han hente noen pinner til seg og storebroren (4). Han glemte å se seg for, sier hun til Fosna-Folket.

- Han kjørte fartsgrensa

Det er 60-sone på stedet hvor 3-åringen ble påkjørt. Det ligger flere hus tett inntil veien, og mor Linda mener at fartsgrensen muligens burde vært satt ned. I dagens papirutgave av Fosna-Folket kan du lese mer om naboenes krav om lavere fartsgrense. Politiet påpekte lørdag at gutten har vært heldig. Han landet blant annet ikke på asfalten etter sammenstøtet, men på plena ved veien. St. Olavs hospital opplyste søndag i en pressemelding at guttens tilstand er stabil, men at skadene betegnes som alvorlige.

Mor Linda påpeker at hun ikke klandrer sjåføren som kjørte på sønnen.

- Han kjørte fartsgrensa og Brage kom plutselig ut i veien, sier hun.

- Hendig uhell

Politiet har heller ingen mistanke om uaktsom kjøring i forbindelse med ulykken. Politibetjent Jan Ivar Småvik rykket ut til ulykken lørdag ettermiddag. Han påpeker at etterforskningen så langt ikke tyder på at sjåføren har gjort noe galt.

- Det er ikke mistanke om ruskjøring. Ingenting tyder på at sjåføren har gjort noe uaktsomt. Dette ser ut som et hendig uhell. Sjåføren opplyser selv at han har holdt fartsgrensen og kjørt i mellom 55- og 60 kilometer i timen. Det er 60-sone på stedet, og det er ingenting på skadestedet som tilsier at sjåføren har kjørt fortere enn 60 kilometer i timen, sier Småvik.

Førerkortet til sjåføren ble rutinemessig beslaglagt etter ulykken.

- Politijuristen landet på denne avgjørelsen på grunn av ulykkens alvorlighetsgrad. Dette betyr ikke at politiet mistenker sjåføren for å ha gjort noe galt, men politiet vil beslaglegge førerkortet inntil etterforskningen er ferdig. Sjåføren samtykket også i beslaget, opplyser Småvik.

Sjåføren har foreløpig ikke ønsket å kommentere saken i Fosna-Folket.