- Den registrerte ledigheten fortsetter å øke. Det er nå 5 700 flere helt ledige enn på samme tid i fjor og ledigheten økte med 600 den siste måneden. Økningen er på samme nivå som den gjennomsnittlige økningen så langt i år, sier statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet Kristian Dahlberg Hauge i en pressemelding.

Tiltak

Hun påpeker at det er viktig å komme raskt inn i en ny jobb for dem som er arbeidsledige.

- Regjeringen legger til rette for at det kan skje. I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett økte arbeids­markeds­tiltakene med 1500 plasser i 2. halvår. Dermed kan flere som har behov gis hjelp til å komme i jobb. I tillegg ble permitteringsreglene gjort mer generøse. Regjeringen har også senket terskelen inn i arbeidslivet gjennom endringer i arbeidsmiljøloven, sier statssekretæren i pressemeldingen.

Verftet styrer ledigheten

I Rissa styrer aktiviteten på Noryards sitt verft arbeidsledighetstallene. På samme tid i fjor, da det var mange permitteringer og oppsigelser, var arbeidsledigheten i kommunen oppe i 6,9 prosent. I vinter, da verftet var opptatt med utrustning av skrog, sank ledigheten betraktelig. Etter de 127 oppsigelsene i vår er imidlertid ledigheten igjen oppe i 5,5 prosent.