For første gang har velgerne ved kirkevalget to lister å velge mellom. Nykomlingen Åpen folkekirke stiller til valg for første gang i Nidaros bispedømme. Kampen for at kirka skal innføre vigselsordninger for likekjønnede par er kampsak nummer én for Åpen folkekirke.

Fremme menneskeverd

Alex Ramstad Døsvik fra Ørland står på sjuendeplass på lista ved valget på medlemmer til Nidaros bispedømmeråd.

- Jeg har sagt ja til å stå på lista fordi jeg ønsker å arbeide for at kirka skal utvikle seg til en mer åpen kirke. Jeg vil at den skal bli mer demokratisk, motarbeide diskriminering og fremme menneskeverd, sier Døsvik.

Samkjønnet ekteskap

- Ekteskapet har alltid vært en ordning for en mann og en kvinne. Hvorfor mener du at ekteskapet nå ikke lenger er det?

- Jeg har hele mitt liv ment at to av samme kjønn kan gifte seg. For meg er alle personer like mye verd. Kjønn er ikke en faktor som skal begrense kjærligheten. Jeg mener at kirka skal fremme nestekjærlighet ved å vise det og ikke bare snakke om det, sier Ramstad.

Sak nummer én

Dersom velgerne gir ham nok stemmer til at han blir valgt inn i bispedømmerådet har han én sak han spesielt vil arbeide for.

- Det er kampen for at alle skal føle seg velkommen i kirka.

Alex Ramstad Døsvik er fra Opphaug, men har nå flyttet til Trondheim hvor han skal studere tegnspråk og tolking ved Høgskolen i Sør-Trøndelag. Han vil dessuten engasjere seg i arbeidet Åpen folkekirke driver.