Delegasjonen fra Åfjord gjorde seg bemerket fra første stund med sin stand sentralt i begivenhetenes midtpunkt. Ordfører Vibeke Stjern solgte pizza og sørget ellers for liv og røre da hun sjøl betjente pizzastanden. For sin innsats og for sin presentasjon og innhold ble Åfjord kåret til den tredje beste standen blant 117 utstillere.

Råvarer

Kandidatene til årets produkt spenner fra rene råvarer som sjømat, kjøtt, frukt eller grønnsaker til bearbeidete produkter som iskrem og marmelade og råvarer med tradisjonelle konserveringsmetoder. Målet med kåringen av årets produkt er nemlig å løfte fram og gjøre stas på de gode råvarene og produktene som produseres i distriktet. Felles for dem alle er at de er av høy kvalitet, og produsert av deltagere under Oi! Trøndersk Matfestival 2015.

– Kvaliteten på produktene er gjennomgående svært høy, sa juryeleder Adrian Løvold under utdelingen. Sammen med kokker fra Trondheim kokkenes Mesterlaug og Kokkenes Mesterlaug Nord-Trøndelag har han valgt ut årets vinnere.

Årets produkt

Astrid Aasen er etter hvert en gjenganger på prisutdelinger, og i år er intet unntak. Den gjeve prisen for årets produkt gikk til Gangstad Gårdsysteri for osten Edel blå. Det er en klassisk blåmuggost som utvikler en rik smak og aroma. Den fikk ros for sin og myke konsistens.

Årets sjømatprodukt ble røkte lakseloins med pepper og cocnac fra Garnviks Røkeri. Deres ferske laksefileter er marinert i cognac og sukkersaltet og tørket. Deretter er de tilsatt peppermiks før røyking. Hitra Gårdsmats Grotteost ble årets økologiske produkt. Kvitosten har ei naturlig skorpe, er laga av økologsk mel og er upasteurisert. Smaken oppnås ved lagring i under samme forhold som i ei grotte. Årets produkt-land er Stene Gård. Deres spekede svinenakke god og smaksrik, fin å skjære og godt marmorert med fett. Årets nyhet kommer fra Røros. Røroskjøtt framstiller lammebratwurst med pinnekjøtt. Denne pølsa er smaksrik og  smaker og lukter av pinnekjøtt. Grovhakka pinnekjøtt gir pølsa en grovere struktur og tyggemotstand.