Et enstemmig kommunestyre i Bjugn valgte i juni i år å ansette Emil Raaen (40) fra Trondheim som ny rådmann i Bjugn kommune. Det er nå klart at den nye rådmannen går fra jobben som rådgiver ved Sør-Trøndelag fylkeskommune til sin nye stilling 1. september.

- Jeg gleder meg, og ser veldig frem til å begynne. Hodet har flyttet seg til Bjugn allerede, så det skal bli godt å komme etter, sier Raaen.

Han tror det blir en intensiv periode i starten, og den nye rådmannen har begynt å forberede seg ved å lese gjennom en del styrende dokumenter.

- Det er en del utfordringer i Bjugn, spesielt ROBEK-situasjonen, og dem er vi nødt til å ta tak i. Det er viktig å møte folk og høre hva de har å si.

Har ikke formelt sagt opp

Raaen overtar jobben etter Tor Langvold, som har vært Bjugns rådmann i 22 år. Langvold har ennå ikke har fått en dato for når han slutter som rådmann.

- Jeg er fortsatt rådmann, og har formelt ikke sagt opp stillingen.

- Så egentlig kan du fortsette om du vil?

- Godt teoretisk spørsmål. Den som må kommentere det er ordføren. Jeg har en arbeidsavtale som ble inngått med formannskapet i juni i fjor. Den sier at jeg kan stå i rådmannsjobben ut året hvis det blir nødvendig, og eventuelt jobbe med andre oppgaver etter dette.

Langvold understreker at han ikke har noe ønske om å fortsette i stillingen utover den tiden som er nødvendig.

- Bjugn trenger ikke to rådmenn. Den optimale tiden å slutte på for en rådmann er fylte 67 år, pensjonen blir redusert for hver måned jeg jobber. Men det begynner å bli kort frist til å formalisere avslutningen skriftlig.

Må snakke med Langvold

Ordfører Ogne Undertun sier at det blir veldig spesielt at Langvold skal slutte etter så mange år som rådmann, men påpeker samtidig at han ser frem til at Bjugn får en ny rådmann.

- Det blir spennede å se hva Raaen gjør til sine fanesaker, og hvordan han følger opp de satsingsområdene som er vedtatt i kommuneplanen.

Undertun viser til at Langvold i utgangspunktet har en avtale som gjelder ut 2015.

- Spørsmålet er om han ønsker å gå over i en annen stilling etter dette. Han har mulighet til å jobbe til fylte 72, men da må det opprettes en ny arbeidsavtale i så fall. Det må jeg avtale med Langvold. Vi har ikke fått snakket så mye om dette ennå.  I og med at han har en avtale til jul har vi god tid til å lande disse tingene.