-Det var veldig artig, sier Hans Henrik Horneman. I seks år har han produsert økologisk iskrem, og først nå nylig ble det ansatt ei dame i iskremproduksjonen. Hanne Dyrendahl Ellingen begynte i vår.

Liten produksjon

-Vi lager 50-60 liter om dagen. Vi har ikke kapasitet utstyrsmessig til å lage mer, og det er ganske arbeidskrevende å lage iskrem, sier Horneman. Selv leverer han melk på den lille iskremfabrikken på Leira om morgenen, er med i produksjonen, og kjører ut is et par ganger i uka.

40 utsalgssteder

Reins Kloster iskrem lages i sju ulike smaker og selges på 40 utsalgssteder i Norge. Fra Steinkjer i nord til Oslo i sør.

-De fleste utsalgene er i Trøndelag, sier Horneman. Av dagligvarebutikkene er det det bare to butikker som selger den lokale iskremen i Fosen, Coop i Rissa og Vanvikan.

Best i tre kategorier

Reins Kloster is vant tre kategorier i DN sin test. Vaniljeisen, ble vinner totalt i testen.

Reins Kloster kaffeis vant i kategorien kaffesmak, og Reins Kloster Karamellis vant også sin kategori.

Sju varianter

I tillegg til disse tre smakene lager Horneman sjokoladeis, jordbæris, is konjakk og svisker, og sist safran med pinjekjerner.

Salget av iskrem er væravhengig. Horneman er derfor glad for at han har noen utsalgssteder på østlandet, for Trøndelag har ikke akkurat vært velsignet med knallvarm sommer i år.

-Min favoritt er jordbærisen. Den smaker av ordentlig jordbær, sier Mona Jensen som tilbyr den økologiske isen sin i butikk på Kuben kjøpesenter.

Eksklusivt

Flere Meny-butikker i Trondheim selger Reins Kloster is, men den mest eksklusive forretningen holder til i hovedstaden.

-Maschmanns matmarked selger gourmetmat i Oslo og har valgt å ta inn vår is. De selger veldig bra. Det er motiverende å selge på steder folk setter pris på isen vi lager, sier Hans Henrik Horneman.

Hans Henrik Horneman deltar selv i hele produksjonen, og kjører blant annet ut isen selv.
Her er det datomerking som skal på plass på isbegrene.