Vegen fra Keiseråslia i Leksvik, til kommunegrensa i Rissa ble åpnet i dag. Ved åpningen av nyveien over Kråkmo i dag sa Tore O. Sandvik at han ville jobbe for at ferdigstillelsen av Fosenpakken kunne framskyndes med to år, fra 2019 til 2017.

Gunstig for vegbyggingen

- Nedkjøling av norsk økonomi med økende arbeidsledighet, lav rente og minst ett års utsettelse av vindkraftutbyggingen på Fosen, skaper et tidsvindu hvor det er fornuftig å framskynde ferdigstillelsen av vegprosjektene på Fosen. Jeg vil derfor be fylkesrådmannen om å legge fram en sak med sikte på ferdigstillelse av resten av vegprosjektene to år før opprinnelig plan, sa Tore O. Sandvik.

-Lønnsomt

- Å framskynde vegen er samfunnsøkonomisk lønnsomt, samtidig som vi vet prisene for anlegg vil stige når aktiviteten på Fosen øker. I tillegg er rentene svært lave. Nå stiger også arbeidsledigheten. Det gjør en forskuttering av de siste prosjektene gunstig, sa Sandvik.

Mange kom

Åpningen foregikk ved Peabs brakkerigg til stor jubel fra de frammøtte. Ingen Fosenvegprotestanter å se på denne åpningen.

Så mange ønsket å overvære begivenheten til tross for regnværet, at det måtte settes fram flere bord og stoler inne i plasthallen.

Peab har vært hovedentreprenør på dette delprosjektet, som er det største av Fosenvegenes delprosjekt.

Les mer om prosjektet her.