Etter lang tid med ruskevær og mildt sagt dårlige sommertemperaturer, kommer årets klart varmeste dag om få dager.

Dagen du trygt kan finne fram solkremen er torsdag.

– Det kan bli mellom 28 og 29 grader. Kanskje opptil 30 grader, sier statsmeteorolog Anna Reistad ved Vervarslinga i Bergen.

– Sannsynlig at det passerer 30 grader

Såkalte cirrusskyer, også kalt fjærskyer, vil prege himmelen torsdag.

– Vi har en situasjon hvor varm luft fra Afrika transporteres derfra og mot oss. I tillegg til varm luft, vil også sola varme veldig bra, forklarer hun.

– Hvilke steder på Fosen kan oppnå de høyeste temperaturene?

– Det er fortsatt to dager til, men jeg tror at de stedene hvor det pleier å være varmest med sørøstlig vind, så er det mest sannsynlig at temperaturen passerer 30 grader.

Åfjord er én av stedene som trolig vil nyte særlig godt av varmen fra Afrika, noe som også skal gjelde indre strøk generelt.

Litt kaldere ved kysten

Kystnære strøk får også hyggelige temperaturer, men det vil naturlig nok ikke bli fullt så varmt.

– I havet er det elementer som avkjøler, og vil fungere som en kjøleboks, mener statsmeteorologen, som likevel sier at eksempelvis Ørland og Osen får opptil 22 grader.

Varmegleden blir imidlertid kortvarig.

– Fredag endrer situasjonen seg. Da får vi en passasje av en gammel front, og temperaturen vil gå nedover grunnet skyer og nedbør. Jeg tror ikke at det blir så veldig dårlig vær på grunn av nedbøren, men temperaturene vil bli lavere, sier Reistad, som forteller at det blir lite sol å se fredag.

For å få en dag med over 20 grader igjen, må vi til siste dag av kommende helg, tror statsmeteorologen.

– Når blir det sommer igjen?

– Jeg tror kanskje at den kommer igjen på søndag. Da blir det igjen fralandsvind, og ikke så mange skyer. Temperaturene kan passere 20 grader, sier Anna Reistad.

I morgen, onsdag, sier hun at temperaturene er på vei opp, men at skyer gjør at det ikke blir så varmt som på torsdag.

Vil du få med deg siste nytt om været på Fosen? Følg Fosna-Folkets værside Vind8 på Facebook. Følg også Fosna-Folket på Facebook,  Instagram og Twitter.