- Det er en eller annen idiot som har vært her inne og laget jævelskap. Totalt fem pcer er ødelagt, og de er en del av vårt daglige verktøy i forbindelse med arbeidsordre, EU-kontroller og stempling, sier daglig leder ved bedriften, Arild Dinesen.

Mektig irritert

Han er mektig irritert over det frekke innbruddet, og har i dag måttet kjøre inn til Trondheim for å skaffe nytt utstyr slik at bedriften kan være oppe og gå igjen i morgen.

- Det er ikke noe interessant på datamaskinene, de er laget for det formålet vi bruker dem til, og alt lagret på en ekstern server. Skal en ødelegge det, så må en dra et annet sted.

To pcer ble stjålet fra bilfirmaets lokaler, mens ytterligere tre ble robbet for blant annet nettverkskort og skjermkort.

Dinesen sier at tyveriet må ha skjedd natt til mandag fordi ansatte var til stede ved lokalene i løpet av dagen i går.

- Det har vært en strevsom dag, men vi lar oss ikke stoppe så lett, påpeker Dinesen, som antyder at det kan bli aktuelt å sette opp kameraovervåkning utenfor lokalene.

Tyveriet er anmeldt

Innbruddet og tyveriet er anmeldt, og politiet har foretatt undersøkelser på stedet.

Politibetjent Anders Dalsaune sier at tyven eller tyvene har brutt opp et vindu for å komme seg inn i bygningen.

- Vi har sikret tekniske spor, men det er litt for tidlig å si om det har vært én eller flere personer involvert. Foreløpig har vi ingen konkrete mistenkte, opplyser politibetjenten.

Han betegner tyveriet som litt spesielt, ettersom utstyret som er stjålet ikke har en like stor verdi som noe av det andre utstyret en finner ved bilfirmaet.

- Utstyret har størst verdi for eierne, sier Dalsaune, og legger til at politiet er interessert i opplysninger dersom noen har observert noe uvanlig i løpet av helga.Les også: Ble frastjålet kontanter, bilstereoer, frimerker, Wunder-Baum – og sjokoladekake(!)