Etter at politiet fant millioner av overgrepsbilder av barn hos en mann i 40-årene fra Fosen, har politiet rullet opp en stor sak hvor flere menn er pågrepet og siktet.

Det ble i dag, torsdag, gjennomført fengslingsmøte i Sør-Trøndelag tingrett hvor mannen i 30-årene som onsdag ble pågrepet og siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 204a, første ledd, ble varetekstfengslet for to uker i full isolasjon. Mannen er bosatt i Sør-Trøndelag, opplyser Sør-Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

«Overgrep mot barn helt ned i spedbarnsalder»

En mann i 50-årene og en mann i 30-årene fra Trondheim ble i tillegg fremstilt for forlenget varetektsfengsling, for overtredelse av samme paragraf.

Mannen i 50-årene ble besluttet fengslet i to nye uker og mannen i 30-årene må sitte fengslet i én uke til, begge under isolasjon. Begge sittet to uker i varetekt.

Les bakgrunn for saken: Fant millioner av overgrepsbilder av barn hos mann fra Fosen

«Omfanget av de eksisterende sakene er stort og det er enorme mengder datamateriale som er avdekt og beslaglagt. Til sammen er seks menn i Sør-Trøndelag og to menn andre steder i landet pågrepet. Sakene har høy prioritet i distriktet. En del av materialet som er beslaglagt i sakskomplekset viser ekstremt grove seksuelle overgrep mot barn helt ned i spedbarnsalder», heter det i pressemeldingen fra Sør-Trøndelag politidistrikt.