En kvinne fra Fosen er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til samfunnsstraff i 35 timer. Dommen var enstemmig.

Kvinnens forsvarer mente at tiltalte burde frifinnes, subsidiært at hun anses på mildeste måte.

Hun erkjente seg ikke skyldig etter tiltalebeslutningen.

– Krakilsk

Vedkommende ble brakt til politihuset i Trondheim en gang i fjor høst av en drosjesjåfør. Dette etter at hun ikke hadde gjort opp for en drosjetur etter å ha vært på et utested i byen.

– Tiltalte var svært krakilsk da hun kom til politihuset, og det ble besluttet å innbringe henne i arresten, heter det i tingrettsdommen, hvor det også står at hun var «svært beruset».

– Sparket, kløp og beit

Retten mener å ha funnet det bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte spyttet på en politibetjent da hun kom til inkvireringsrommet. Politibetjenten var tilkalt for å bistå med inkvireringen, og spyttet skal ifølge tingrettsdommen ha truffet politibetjenten på skulderen/armen. En annen politibetjent skal ha fått en «dusj» av spyttet før det traff førstnevnte politibetjent.

Da en politibetjent blant annet skulle fjerne beltet til kvinnen, skal hun ha motsatt seg dette.

– Hun forsøkte å motsette seg dette ved å sparke, klype og bite NN (politibetjent, journ. anm.), skriver sorenskriveren.

Retten mener at de nevnte forhold er voldsutøvelser som rammes av straffelovens paragraf 127, «for ved vold å ha søkt å formå en offentlig tjenestemann til å foreta eller unnlate en tjenestehandling eller å hindre ham under en sådan».

Kvinnen har forklart at hun ikke husker hva som skjedde på grunn av beruselsen og fordi hun lider av en diagnose. Hun forklarte også at det er kombinasjonen av alkohol og medisinen mot diagnosen som har forårsaket hukommelsessvikten.