Skjelvik er nestleder og representerer fiskeutvalget i foreninga. Det er de som forvalter fisket og har oppsynet i elva. Ørlendingen tok sjøl en av årets første lakser etter at fisket startet opp for sesongen. Elvestubben mellom kraftstasjonen i Teksdalen sier de så langt er fornøyde med tingenes tilstand, men et de er forundret over at det tas fisk på fire til seks kilo i ei elv der fisken tidligere ikke oversteg to kilo.

– Det kunne vært interessant å ta DNA-prøver av fisken for å se om det kan være andregenerasjons oppdrettsfisk som nå søker seg opp i elva for å gyte, sier elveoppsynsmannen.

Bra vassføring

Laksefiskere er kjent for å være over gjennomsnittlig glade i nedbør da dette er med på å øke vassføringa og dermed gir fine forhold for fisken som skal opp for å gyte. I så måte har trønderværet innfridd til de grader denne sesongen, og Teksdalselva er en av de elver som har nytt godt av sjenerøse nedbørsmengder. Laksen som tas er også perfekt å se til og ser ut til å være i god form.

– Det ser ut til at vassføringa kan komme til å bli bra langt uti sesongen, så det lover godt, sier Skjelvik.

Les også: 500 fisker har passert siden torsdagRonja (12) bitt av laksebasillen– Mye stor laks i elvene– Laksen har kommet og det er gode fiskeforhold