I kveld skal Gjersvold forsøke å overbevise Statnett om at den prosjekterte høyspentlinja fra Namsos til Trollheimen bør bygges som planlagt.

Sist torsdag sa styret i Statnett at de krever forpliktende investeringsvedtak i vindkraftselskapene innen utgangen av juni måned om utbygging av 1000 megawatt vindkraft på Fosen og i Snillfjord for å fortsette arbeidet med høyspentlinja.

Før tirsdagens møte holder konsernsjef Gjersvold kortene usedvanlig godt mot brystet, og ønsker ikke å uttale seg til media om hvilke forventninger han har til møtet med Statnett.

- Ingen kommentar kan være et godt tegn, er det nærmeste Gjersvold kommer å kommentere situasjonen foran det viktige møtet.

På direkte spørsmål om hvilke andre aktører som er klare for å delta i møtet er konsernsjefen i TrønderEnergi taus. Det samme er tilfelle når Fosna-Folket spør om hvilke forventninger han har til møtet.

En dag før torsdagens styremøte i Statnett sendte TrønderEnergi en henvendelse til Statnett med ønske om et møte. Det er dette møtet Statnett har takket ja til å delta på i dag, mandag. TrønderEnergi ønsker å få med seg flest mulig av aktørene som har roller i forbindelse med vindkraftkonsesjonene på Fosen i dagens møte.

Før helga uttalte Gjersvold at fristen ut måneden, som da var på 12 dager, skal være nok til å finne en løsning på saken som tok en brå vending da hovedaktør Statkraft for snart tre uker siden uttalte at man ønsket å skrinlegge vindkraftplanene i Snillfjord og Fosen.

Etter meldingen fra Statkraft har det blitt kjent at sveitsiske Credit Suisse er villig til å ta over Statkrafts rolle i milliardsatsingene.