Leksvik Venstre stemte sammen med de andre partiene i kommunestyret for intensjonsavtalen om sammenslåing med Rissa. Nå har partiet kommet fram til det ikke vil anbefale en sammenslåing med Rissa, og har en rekke argumenter for det.

NTE og videregående skole

- Vi mener at før man kan ta stilling til kommunesammenslåing  må det komme en avklaring rundt fylkesspørsmålet. Vi er for ett trøndelagsfylke. Før fylkesspørsmålet er avklart vil det være mange for usikkerhetsmomenter for Leksvik kommune til at vi kan anbefale en sammenslåing av Rissa og Leksvik kommuner, sier Line Marie Rosvold Abel som er partiets ene representant i kommunestyret.

Spørsmål knyttet til eierskapet i NTE og bygging av ny videregående skole i Vanvikan er blant sakene Leksvik Venstre mener det er mye usikkerhet rundt. Foreløpig er det bare Nord-Trøndelag fylkeskommune som har et politisk vedtak om samlokalisering av en ny videregående skole.

Ubesvarte spørsmål

- Leksvik Venstre har så langt støttet alle vedtak gjort i kommunestyret i forbindelse med kommunereformen. Intensjonsavtalen med Rissa var et godt utgangspunkt for videre forhandlinger, og vi så for oss at vi etter hvert ville få en mer utdypende avtale som ville gi viktige svar om forhold knyttet til den nye kommunen, sier Rosvold Abel.

Hun mener det fremdeles er mange spørsmål som står ubesvart, og at det foreligger lite skriftlig informasjon tilgjengelig for Leksviks innbyggere. Dette har Leksvik Venstre etterspurt underveis i hele prosessen.

Respekterer folkeavstemningen

- Leksvik Venstre savner også en grundig konsekvensanalyse av hva en sammenslåing faktisk vil bety for kommunen vår. I og med at dette ikke foreligger finner vi det vanskelig å  gå for et ja. Når alle spørsmålene er avklart kan det være fornuftig å se på en større kommune. Men jeg vil presisere at Leksvik Venstre fullt og helt støtter opp om folkeavstemningen i september, og at vi uansett resultat vil følge folkets vilje, sier Line Marie Rosvold Abel.