Vanvikan båtforening har lansert forslag til hvordan et nytt hurtigbåtanløp, som vil være mindre utsatt for vær og vind, kan bygges i Vanvikan. Båtforeningen har også skissert planer for en kraftig utvidelse av småbåthavna.

Ønsker arbeidsgruppe

Til det siste kommunestyremøtet i Leksvik rettet Hauk Paulsen fra Leksvik Frp en interpellasjon til ordfører Einar Strøm(Sp) hvor han ba om at det snarest bør settes ned en arbeidsgruppe bestående av personer fra båtforeningen og kommunen til å se på saken. Budsjettmessig må det også settes av midler til en eventuell utredning, mener Paulsen. Han spurte ordføreren hvordan Leksvik kommune ved ordfører vil gå fram for å starte prosessen og hvilket tidsaspekt ser en for seg i denne sammenheng.

Med i kommuneplanarbeidet

I sitt svar til interpellanten skrøt ordføreren av initiativet fra båtforeningen og andre ildsjeler til å ta tak i utfordringene i havna i Vanvikan. Ordføreren svarte at båtforeningens forslag vil bli tema når arbeidet med arealdelen av kommuneplanen starter opp til høsten. Dette er et arbeid som vil ta et års tid. Om temaet skal prioriteres utover det, er et økonomisk spørsmål som kommunestyret må ta stilling til, svarte ordføreren.

Trondheim Havn

Selve hurtigbåthavna er Trondheim Havs eiendom, og utbygging av havna avhenger av deres prioriteringer. Derfor er det i første omgang viktig å få avklart interessen hos Trondheim Havn, sa ordfører Einar Strøm i sitt svar til interpellanten.