Det skriver Dagens Næringsliv (DN).

Ifølge avisen har advokatselskapet DLA Piper i lengre jobbet for en stor og velkjent aktør.

Vil ikke navngi klient

Partner og leder av finans og prosjekt Fredrik Lindblom DLA Piper, bekrefter kjøpsinteressen som skal gjelde vindkraftplanene på Fosen og i Snillfjord.

- Vi har jobbet intenst med en stor transaksjon knyttet til vindkraftprosjekter i Trøndelag i over to måneder. Vi er vel kjent med prosjektet og både vi og klienten er forbauset over at Statkraft trakk seg, sier Lindblom til DN.

Han vil ikke oppgi navn på klienten, men sier det er et stort og velkjent firma med store finansielle muskler, men også med en betydelig industriell tyngde.

Det internasjonale konsernet skal være en av dem som hadde tegnet seg til å bli med som investor sammen med Statkraft og de andre eierne.

- Vår klient vurderer prosjektene som gode og har et annet syn enn Statkraft, sier Lindblom.

Knut Fjerdingstad, pressetalsmann i Statkraft, sier til DN at de foreløpig ikke skal ha fått en henvendelse.

Jobber for Fosen-prosjektet

Administrerende direktør i Trønder-Energi, Ståle Gjersvold, har tidligere uttalt til Fosna-Folket at finnes to eller tre aktører der ute som har kapital og evne til å løfte Fosen Vind-prosjektet, dersom de ser en lønnsomhet i prosjektet.

- Vi er villig til å vurdere å være operatør på prosjektet dersom staten er med som investor, men det mest nærliggende er at en internasjonal industriell aktør kan stille med kapital, har Gjersvold sagt.

Etter at Statkraft skrinla alle sine vindkraftprosjekter i forrige uke, har de resterende eierne av Fosen-Vind, Trønder-Energi, Agder Energi og NTE, blitt enige om å se mulighetene for å realisere de tre vindparkene på Fosen uten den statlige kraftgiganten.

Avgjørende sentralnettlinje

Direktøren i Trønder-Energi opplyser om at det ikke finnes konsesjonsbetingelser på vindkraft som sier at det må være en norsk aktør som setter i gang kraftproduksjonen.

I DN oppfordrer han Statkraft til å bekrefte hvorvidt Snillfjord-prosjektet er til salgs eller ikke. Om noen vil ta overta Statskrafts eierandel i vindkraftprosjektene på begge sider av fjorden vil det forsinke prosessen med minst seks måneder, ifølge direktøren.

Gjersvold er klar på at det er Statnetts styrebeslutning 18. juni om sentralnettlinje som vil være avgjørende for om det blir vindkraftutbygging på Fosen.

Kolbjørn Almlid, styreleder i Statnett, sier at selskapet er samarbeidsvillige, men at de kan ikke forlate den formelle konsesjonen de har på sentralnettlinja i dag.

- Den må vi forholde oss til og håndheve, sier han.

Les flere artikler om den avlyste vindkraftutbyggingen:

Energiministeren vil ikke garantere kraftlinje

Statkrafts redegjørelse: Derfor var ikke prosjektet lønnsomt

Mener Fosen fortsatt er aktuell for vindkraft

Direktøren i Trønder-Energi: - Statkraft bør selge fort og billig