Det går fram av redegjørelsen som styreleder i Statkraft, Olav Fjell, har sendt næringsminister Monica Mæland (H).

Like etter at Statkraft besluttet å stanse vindkraftprosjektene i Midt-Norge i forrige uke, uttalte Mæland at hun var overrasket over selskapet beslutning, og ba styret om en redegjørelse om bakgrunnen for beslutningen og deres vurderinger i saken.

I den står det blant annet at: «Oppdaterte langsiktige prisprognoser for 2015 ble vedtatt i konsernledelsen 18. mai i år, og deretter innarbeidet i lønnsomhetsberegningene for Fosen og Snillfjord. De nyeberegningene viste da at prosjektet ikke var lønnsomt. Beslutningsunderlag for prosjektetble sendt til styret 27. mai, og i styremøte 3. juni ble det besluttet at Statkraft ikke kunne investere i dette prosjektet.»

Redegjørelsen ble offentliggjort i dag, og hele kan du lese her.

I en pressemelding på næringsdepartementets hjemmesider sier næringsministeren at redegjørelsen omtaler noen av de forholdene som staten som eier er opptatt av i saken.

- Samtidig er det en relativt kort redegjørelse. Den går ikke i dybden på en del sentrale problemstillinger. Det er derfor behov for en nærmere redegjørelse der selskapet kan utdype sine vurderinger ytterligere, sier Mæland.