Morten Frantzen, rådgiver i Statens vegvesen, forteller at Vegvesenet hadde kontroll flere steder på Fosen onsdag. Kontrollen pågikk fra 10.30 til klokka 18.00.

En traktorfører ble anmeldt for manglende lastsikring.

- Sjåføren kjørte på såfrø med en vekt på rundt 9600 kilo. Dersom disse sekkene hadde falt av og truffet noe, kunne det gått galt. Selv om farten ikke nødvendigvis er stor, er det snakk om tunge sekker, forteller Frantzen.

- Forenklet forelegg

- Kravet om sikring er 100 prosent framover, 50 prosent på sidene og bakover. I dette tilfellet var det kun gitteret foran som fungerte, mens bakover og på sidene var det ingenting. Traktoren var heller ikke egnet for å trekke hengeren. Det måtte komme en større traktor for å hente hengeren etter at lasten var sikret, opplyser rådgiveren.

Frantzen forteller at forholdet er politianmeldt, og at en jurist vil se på saken.

- Som regel ender det med et forenklet forelegg.

Usikret rundball

En annen sjåfør ble stoppet etter å ha kjørt med en usikret rundball foran på traktoren. Vedkommende fikk kjøreforbud.

- Det er ikke greit. Dersom det skjer oppbremsing, så er det ingenting som holder igjen rundballen. Den kan fyke rett på panseret til noen som kommer imot, sier Frantzen, som forteller at sjåføren heller ikke fikk kjøre videre med spydet som rundballen var festet til.

Under kontrollen ble også en 3,5 tonn lastebil stanset med 800 kilo overlast i forhold til tillatt vekt. Det ble også foretatt en avskiltning av en personbil.

Bildet viser at lasten ikke var sikret på sidene. Foto: Statens vegvesen
Traktoren som kjørte med usikret rundball. Foto: Statens vegvesen