Ansvaret for fylkesvegen tilliger fylkeskommunen, men arbeidet med autovernet er utført av firmaet Arvid Gjerde AS.

Foss er enhetsleder for eiendom og kommunalteknikk i Ørland kommune. Han har hatt oppfølginga av saken helt sia autovernet ble satt opp. På vegne av oppsitterne på nordsiden av veien har han vært i løpende kontakt med Statens vegvesen og Sør-Trøndelag fylkeskommune. Sistnevnte er eier. Trafikksikkerhetsutvalget i kommunen har og engasjerte seg. På deres initiativ tok kommunen kontakt med vegvesenet slik at det kunne bli åpnet passasje for fotgjengere og syklister som kommer fra den andre sida av vegen.

Løsninger

Åpninga i autovernet gir ikke full måloppnåelse, mener Foss, men det styrker sikkerheten til de myke trafikantene som må over vegen. Det er ytret et ønske fra beboerne i området om flere åpninger, og Foss har sagt seg enig med dem i det. Imidlertid er det fra Statens vegvesen si side hevdet at det vil svekke autovernet for mye.

Saksbehandler i fylkeskommunen har vært Steinar Anda. Han sier at en med åpningen av denne passasjen har sett seg ferdig i denne omgang. Likevel ser han ikke bort fra at det på sikt kan bli aktuelt å få til en gangsti som skal fungere som tilførselsveg for de myke trafikantene.