- Det ble bra oppslutning av både barn og foreldre, forteller Reidun Næss.

Mange aktiviteter

Barnehagen har fokus på ulike aktiviteter en gang i uken, og da blir barn og voksne delt inn i grupper. Alle barna skal innom de ulike prosjektgruppene i løpet av året.

I dramagruppa blir barna kjent med ulike figurer, eventyr og fortellinger. De får selv også delta ved å lage egne dukker til egne fantasifigurer.

Utegruppe

De aller minste, ettåringene, har i løpet av året hatt formingsaktiviteter, sangstunder og vannleik.

- Dessuten har vi gått en del på turer i nærmiljøet, opplyser Næss.

Utegruppa har som mål å vise barna de ulike uterommene som finnes og forskjellige aktiviteter.

- Vi har spikket, saget, rodd i robåter, sett på planter, insekter og livet i fjæra. Laget enkel turmat som pinnebrød, tomatsuppe, popkorn og ostesmørbrød på bålet.

Forskning

Ei av gruppene handler om forskning.

- Her eksperimenterer vi mye med vann, lys og luft. Vi har blant annet laget vulkaner og raketter, og prøvd ut hva som synker eller flyter.

- På sommeravslutningen fikk barna lage seg egne stjernekikkerter, forteller Næss.

Mat

Mat er viktig, også for de minste.

- Til lunsj har det blitt både scones, grove rundstykker, pannekaker, taco, pizza og skattekiste. Skattekisten består av fisk og ulike grønnsaker. Barna får selv være med å kutte grønnsakene og velge hva de vil ha i pakken sin, forteller Reidun Næss.

Musikk

Barnehagen har også ei gruppe om musikk.

- Ved bruk av instrumenter, lytte til musikk og selv få være med å synge, danse og lage lyd, har denne gruppen fått utfolde seg med hele kroppen. Det ble vist film av ulike samlingsstunder der vi fikk sett barna i aksjon, forteller Reidun Næss.

Forming

Til slutt har ungene vært innom formingsgruppa.

- Det er produsert mye fint. Barna har fått erfaring med ulike teknikker og bruk av ulike materiale, som blant annet er funnet ute i naturen. Flotte bilder og figurer ble vist på utstillingen.

Foto: Fembøringen
Fargede pannekaker. Foto: Fembøringen