- Vi etterforsker dette som en voldtektssak. Det er klart vi ser svært alvorlig på saken, sier Nina Flo Mørkved, etterforskningsleder ved voldtektsteamet ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Fosna-Folket.

Voldtektsteamet som er lokalisert i Trondheim gjennomfører etterforskningen i samarbeid med politiet på Fosen.

Siktet for voldtekt

Mannen i 20-årene fra Fosen ble pågrepet torsdag i forrige uke, og siktet etter straffelovens paragraf 192a, som innebærer å ha skaffet seg seksuell omgang ved vold eller ved truende adferd. Mannen er også siktet straffelovens paragraf 195 første ledd som innebærer samleie med barn under 14 år.

- Hvilken type vold eller truende adferd er det mannen skal ha brukt?

- Hvilken tvang som er benyttet, ønsker vi ikke gå inn på nåværende stadie i etterforskningen, sier politioverbetjent Mørkved.

Mannen ble lørdag varetektsfengslet i to uker, hvorav den første uken med brev- og besøksforbud av hensyn til etterforskningen.

Benekter seksuelt forhold

Mørkved opplyser om det er blitt gjennomført dommeravhør av den fornærmede jenta som har forklart seg om flere overgrep.

Det er jentas forklaring som er grunnlag for siktelsen mot mannen i 20-årene. Den siktede benekter at han på noen måte har hatt et seksuelt forhold til den fornærmede.

I forbindelse med etterforskningen er det gjennomført flere vitneavhør. Politiet har også tekniske spor å gå etter i saken.

- Vi er midtveis i etterforskning av saken, så får vi se om de kriminaltekniske sporene kan lede oss i den ene eller andre retningen, sier Mørkved.