- Jeg tenkte: Hvem i all verden er det som er ute på heiene her. Hun så meg, sprang imot meg og kastet seg rundt meg. Det var tydelig at hun var glad for å se folk, forteller langrennsløperen.

- Gikk seg vill

Det var sent søndag kveld at Myran Steen var på en tretimers løpetur på ytterskogen i Leksvik. Midt i skogen langt utenfor allfarvei på Bjønnbuheia hørte han plutselig noen rope.

- Det viste seg at det var en tysk kvinne i 20-årene som hadde gått seg vill. Hun skulle egentlig bare en liten tur utenfor hytta for å fotografere elg. Hun var svært medtatt. Kvinnen var kun kledd i tynn allværsjakke. Det var kun fire plussgrader ute og kaldt, forteller Myran Steen.

- Ville blitt redningsaksjon

Leksværingen innrømmer at det var et litt pussig sammentreff.

- Hva er oddsen for at hun traff på meg der i titida om kvelden? Hadde jeg gått ti meter lenger til venstre eller høyre hadde hun ikke sett meg, sier langrennsløperen.

Han er sikker på at det ville blitt satt i verk leteaksjon om natta dersom han ikke hadde støtt på den tyske elgfotografen.

- Hun ante ikke hvor hun var. Det finnes heller ikke mobildekning i området. Jeg ba henne peke i den retningen hun mente hytta var, men hun pekte i helt feil retning. Hun var redd, forteller leksværingen.

Frisket opp skoletysken

Myran Steen fulgte elgfotografen tilbake til hytta.

- Etter litt om og men skjønte jeg hvilken hytte hun mente.

- Du fikk vel frisket opp skoletysken på veien tilbake også?

- Ja, det gikk i norsk-tysk-engelsk, sier leksværingen.

Han legger til at han svært sjelden treffer folk i det hele tatt på sine løpeturer i terrenget.