Ivar Refsnes er daglig leder ved Refsnes Fiskeindustri AS. Han opplyser at selskapet nå har bestemt å avvikle kvitfiskmottaket på Revsnes i Åfjord.

Sesongbetont drift

- Vi har tatt en avgjørelse om å legge om drifta. Bakgrunnen er at vi har hatt flere millioner med tap de siste årene, sier Refsnes.

Driften har etter hvert blitt svært sesongbetont og det er dermed blitt utfordrende å finne arbeidsfolk til dette, opplyser han.

- Det har ikke vært noen ansatte på fulltid, det har vært ni eller ti her i fem-seks måneder i året. Av disse har noen nå gått av med pensjon og andre er blitt flyttet over til lakseoppdrettet. I forhold til arbeidet det krever og produksjonskostnader er det ikke lønnsomt å drive kvitfiskmottaket, sier Ivar.

Skal videreutvikle lakseoppdrettet

Han opplyser at det ikke ligger noe dramatikk bak avgjørelsen, men at det nå velges å satse på en videreutvikling av lakseoppdrettet.

- Refsnes fiskeindustri avvikler tørrfiskproduksjonen og klippfiskproduksjonen, og vi satser nå på å videreutvikle Refsnes Laks AS, sier Ivar.

Omsetnings- og resultatmessig har Refsnes Laks AS økt betydelig de siste årene. Bedriften har nå nærmere 20 ansatte, informerer han.

- Oppdrett av laks er hovedgeskjeftigelsen, det er en næring i vekst og vi regner med at vi i løpet av året må øke bemanningen på Refsnes Laks. Tidene forandrer seg, og man er jo avhengig av profitt.

Firmaet har nå valgt å satse på det som er mest lønnsomt, forklarer Refsnes.

- Vi vil fortsette å jobbe videre med å utvikle Refsnes Laks og sørge for å ha gode og trygge arbeidsplasser i nærområdet, sier Refsnes.