- Etter at vi inviterte kommunens innbyggere til å nominere til tittelen «Rissa kommunes fineste friluftsområde» i vår, kom det inn 19 forslag, opplyser kulturkonsulent Ingunn Rokseth.

Oppfordring

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft har i Friluftslivets år 2015 oppfordret alle landets kommuner til å kåre kommunens fineste friluftslivsområde.

- Dette ble en konkurranse som skapte stort engasjement her i Rissa, og løftet fram mange perler i kommunen som det er verd å besøke, sier Rokseth.

Nesten 2300 stemmer

13. mai - 21. mai hadde innbyggerne mulighet til å stemme på sine favoritter på Rissa kommunes facebook-side. 2289 personer avla stemme og konkurransen ble tøff.

- Bakstein i Fevåg utpekte seg som favoritt tidlig, men ingenting var avgjort før konkurransen ble avsluttet 21. mai klokka 09.00, forteller Ingunn Rokseth.

- Et eventyr for stor og liten

Hun påpeker at grunneier i området, Hanna Salbubæk Engvik, skal ha mye av æren for at veien rundt Baksten har blitt så attraktiv.

- Hun har laget mange artige figurer i området, blant annet Knerten, troll, nøkken og seks havfruer som speider utover fjorden. Med andre ord har hun gjort turområdet til et eventyr for store og små. Området må oppleves, oppfordrer kulturkonsulenten.

I tillegg er Bakstein fylt med kulturminner som forteller om menneskenes bruk av landskapet fra de eldste tider fram til i dag.

Konsert

På Verdens miljødag, 5. juni, vil Rissa kommune arrangere en friluftskonsert i Fevåg med «Botnbandet» som er elever ved Fosen Folkehøgskole.

- Konserten er for alle og vil foregå ved havfruene på Bakstein. Bak markeringen står Rissa kommunes Miljøteam. Teamet er opptatt av at naturen tas vare på ved at folk blir glade i den, opplyser Ingunn Rokseth.

- Det Bakstein representerer og det Hanna har gjort for området bidrar absolutt til dette, avslutter hun.

De nominerte og antall stemmer

Bakstein, Fevåg – 445

Bjørgtjønna, Stadsbygd – 413

Bliksås, Stadsbygd – 322

Råkvåg – 174

Strømmen – 127

Botn – 117

Sørfjorden – 104

Kystens arv – 98

Hasselvika – 61

Reinsskogen – 61

Hardbakken – 57

Bjynnafjurru – 53

Berga – 53

Markabygda – 42

Storudsheia - 39

Hemmerdalsheia – 36

Vollavatnet - 34

Reins kloster – 31

Blomli - 21

Foto: Brit Helen Frengen