Før skolestart høsten 2014 skar Leksvik kommune ned på spesialundervisningstilbudet med 33 prosent ved Vanvikan skole. Det resulterte i protester fra både foreldre og lærere. Utdanningsforbundet mente det Leksvik kommune hadde gjort var ulovlig og sendte klage til fylkesmannen. Flere foreldre klaget også på undervisningstilbudet deres barn fikk.

Nå har fylkesmannen talt

- Fylkesmannen har sagt at nedskjæringsvedtaket i fjor var så dårlig begrunnet at spesialundervisningstilbudet nå blir tilbakeført. Elevene skal nå få den undervisningen de skal ha, i den grad det dette skoleåret er praktisk mulig. Nesten alle foreldrene som klaget har fått medhold hos Fylkesmannen, opplyser kommunalsjef for oppvekst i Leksvik kommune, Sissel Blix Aaknes.

Usikker

FAU-leder Reidun Åsbø ved Vanvikan skole håper ting roer seg ved skolen nå, men er usikker på om alt er på stell foreløpig.

- Det har manglet lærere til spesialundervisningen, og jeg vet ikke om alt er på plass nå når det gjelder spesialundervisningen. Men jeg har i alle fall ikke hørt noe fra foreldrene, sier FAU-lederen som ser fram til samarbeidet med den nye rektoren, Jannice Breivold Bye, som tar over ansvaret ved Vanvikan skole til høsten.

Les mer om saken:Mener Leksvik kommune brøt lovenFAU frykter skolekutt går utover mobbeofreVil ha svar på om tiltakene er i strid med lovenGår hardt ut mot kommunen