I kveld inviterer bondelagene i Rissa og Leksvik til åpent felles landbrukspolitisk informasjonsmøtemøte i Vanvikan samfunnshus. Alle listetoppene i de politiske partiene som stiller til valg ved høstens kommunevalg i de to kommunene er invitert. Det er også Christian Anton Smedshaug som skal holde foredraget «Norsk jordbruk - kan færre bønder produsere mer?»

- Superekspert

- Vi inviterer til dette møtet for at medlemmene skal få møte politikerne og høre deres visjoner for landbruket i Rissa og Leksvik. Alle listetoppene i de to kommunene er invitert, men hvor mange som kommer, vet vi ikke, sier Øystein Hindrum Sæther, leder i Leksvik Bondelag.

Bondelagslederen er svært glad over at Smedshaug tar turen til Vanvikan i kveld.

- Smedshaug er en superekspert. Han er god på den virkningen politikken har på landbruket både nasjonalt og internasjonalt. Vi ønsker at både politikere og bønder i Rissa og Leksvik får høre hva han har å komme med, sier Øystein Hindrum Sæther.

Samarbeid

Kveldens møte er ikke det første de to bondelagene har felles.

- Vi gjør dette uavhengig av kommunesammenslåingssaken. De to bondelagene har allerede hatt flere felles fagmøter. Vi er ikke flere bønder igjen at vi godt kan samarbeide om slike ting, avslutter bondelagslederen.