Torsdag 21. mai inviterte Ørland Bondelag de politiske partiene i kommunen til en dialog om landbrukets framtid. Til grunn for invitasjonen lå det faktum at vi er inne i et år med lokalvalg, og bondelaget hadde i invitasjonen nevnte en del punkter man ønsket å få partienes syn på.

Lokkemat

I invitasjonen til kveldsmøtet på Brekstad hadde leder Arne Hernes i Ørland Bondelag klokelig lovt at bøndene ville stille med lokkemat, mens han overlot til politikerne å sørge for valgflesk.

357 gram

- Værsågod, jeg tok dere på ordet. Her er en pakke valgflesk, sa Therese Eidsaune og overrakte en pakke med 357 gram flesk til en smilende Arne Hernes. Lederen i bondelaget, som bød på real kveldsmat dominert av norske landbruksprodukter, takket Høyres andrekandidat på årets valgliste for valgflesket. Under den blå pynrerosen bar forøvrig pakken den kjente logoen til Gilde. Det var med andre ord ikke importert valgflesk Høyre-politikeren hadde med seg i håndveska.

Begrenset holdbarhet

For ordens skyld, pakken med valgflesk var merket med 28. mai som holdbarhetsdato. Det er med andre ord overhengende fare for at flesket harskner lenge før årets lokalvalg.

Merkingen viser at pakken med valgflesk har kort holdbarhetsdato. Foto: Skjalg Ledang