Seks måneder av straffen gjøres betinget med en prøvetid på to år. Mannen ble også dømt til å gjennomføre et program mot ruspåvirket kjøring. I tillegg er han fradømt retten til å kjøre bil for en periode på fem år.

Tok kvelertak på samboeren

Mannen hadde en rekke forhold å svare for da han møtte i Fosen tingrett. I februar i fjor slo han sin samboer gjentatte ganger i hodet i deres bolig et sted på Fosen. Videre dyttet han henne mot en jernkomfyr, lugget henne og tok halsgrep. Mannen la hånden sin rundt halsen hennes og klemte til. Tiltalte forklarte at han ikke husker noe av det som skjedde. Ifølge dommen var han beruset.

Drakk det han kom over

Tiltalte ble også dømt for tre tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort samt en promillekjøring.

Sistnevnte forhold fant sted natt til torsdag 13. november i fjor. Politiet fikk først melding om «en vanskelig person» på et hotell på Fosen. Tiltalte har selv forklart at han «drakk det han kom over» på hotellet. Politiet rykket ut, men fant ikke personen. Tiltalte hadde nemlig kjørt fra stedet. Etter noen kilometer hadde han kjørt utfor veien. Bilen ble liggende på siden i en skråning, og tiltalte sovnet i sjåførsetet.

Ba om å få være i fred

Politipatruljen kom over bilen, og fant tiltalte sovende i sjåførsetet. Ifølge dommen ba tiltalte politiet om «å la ham være i fred». Tiltalte ble tatt med til lensmannskontoret hvor han avla positiv utåndingsprøve. Ifølge dommen hadde tiltalte en påvirkningsgrad av 1,12 milligram alkohol per liter luft.

Sjåføren satte seg til motverge da politiet skulle ta ham med for å ta blodprøve. Foto: Alexander Killingberg