Det var torsdag at mannen ble pågrepet og siktet for samleie med barn under 14 år (straffelovens paragraf 195 første ledd annet straffealternativ) og for å ha skaffet seg seksuell omgang ved vold eller ved truende adferd (straffelovens paragraf 192 a).

Nekter

Det er to helt motstridende forklaringer i saken. Siktede benekter at han på noen måte har hatt et seksuelt forhold til fornærmede. Det er fornærmedes forklaring som danner grunnlaget for siktelsen. Fornærmede har avgitt forklaring i dommeravhør.

Vanskelig å forsvare seg

Politiet begjærte mannen varetektsfengslet i fire uker. I fengslingsmøtet i Sør-Trøndelag tingrett lørdag argumenterte siktedes forsvarer med at tidsangivelsene for de påståtte overgrepene kan være vanskelig å forsvare seg imot da tidspunktene ikke er særlig konkret. Noen av tidspunktene er imidlertid mer konkret. Fornærmede oppgir ifølge fengslingskjennelsen minst to helt konkrete anledninger.

Tekniske spor

Politiet har tekniske spor å gå etter i saken. Det er også foretatt flere avhør.

Retten konkluderte med at siktede med skjellig grunn kan mistenkes for en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i seks måneder. Siktede ble varetektsfengslet i tok uker, hvorav den første uken er med brev- og besøksforbud.

Siktede anket fengslingskjennelsen til Frostating lagmannsrett.