Den aktuelle skolen ligger i gul støysone like ved Ørland hovedflystasjon. På grunn av forventet økt støynivå med de nye kampflyene, har Forsvarsbygg sagt seg villige til å innløse skolen.

Krever det dobbelte

Tilbudet til kommunen er i dag 78 millioner kroner, basert på teknisk verdi.  Kommunen mener en ny skole vil koste 155 millioner kroner, og ønsker dette kompensert. Da Statssekretær Per-Willy Amundsen (FrP) fra kommunal- og moderniseringsdepartementet og statssekretær Øystein Bø (H) fra forsvarsdepartementet besøkte Ørland i januar, var de tydelige på at en avklaring var høyt prioritert. Bø sa blant annet at hans departement ønsket en rask avklaring om innsigelsene.

- Så raskt som mulig

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) sier han ikke kan kommentere når saken om innløsning av Hårberg skole i Ørland vil være avgjort.

- Det er ikke mulig å si noe om tidsperspektivet.

- Men det må åpenbart haste å få en avklaring i disse sakene?

- Alle som kjenner den offentlige forvaltningen forstår at man må være pinlig nøyaktig når man behandler slike saker. Denne saken ligger til faglig behandling, og vi avklarer saken så raskt som mulig, sier Sanner til Fosna-Folket.