Etter at Ørland kommune vedtok en reguleringsplan med strengere støygrenser enn det Forsvarsbygg mener bør legges til grunn, så leverte Forsvarsbygg innsigelse på dette punktet. Fortsatt har ikke Kommunal- og moderniseringsdepartementet, som har det avgjørende ordet i saken, tatt stilling til innsigelsen.

Mer jagerflystøy

Over hundre huseiere kan få tilbud om innløsning av egen bolig på grunn av økt jagerflystøy med det nye kampflyet F-35. Flere har allerede godtatt Forsvarsbyggs innløsningstilbud, men mange beboere i rød støysone venter fortsatt på svar. Støygrensene som Ørland kommune mener bør bli gjeldende, vil medføre at flere beboere i støysonene vil få tilbud om innløsning og støyisolering.

- Jobber grundig

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) sier han ikke kan kommentere når en avgjørelse om støygrensene rundt Ørland hovedflystasjon vil foreligge.

- Saken ligger til faglig vurdering i mitt departement.

- Når kan de støyberørte innbyggerne i Ørland vente en avklaring?

- Det kan jeg ikke kommentere. Jeg forstår ønsket om en avklaring. Vi jobber grundig og så raskt som mulig. Det er viktig at vi gjør en grundig vurdering, sier statsråden til Fosna-Folket.