Sykehuset opplyser natt til fredag i en pressemelding at sjåføren, som var alene i bilen, er lettere skadet. Tilstanden er stabil.

Ulykken skjedde på fylkesvei 710 i nærheten av kalkbruddet ved Gjølgavatnet i Bjugn kommune. Nødetatene rykket i 02-tiden ut til stedet.

Måtte skjære løs sjåføren

Brannmannskap jobbet en stund med å frigjøre sjåføren som satt fastklemt. Taket på bilen måtte blant annet skjæres av. Rundt klokken 03.30 var mannen som kjørte bilen frigjort og på vei til St. Olavs Hospital i luftambulanse.

- Det er snakk om en mann i 50-årene. Han var ved bevissthet, sier operasjonsleder Tore Kyllo i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Traff bergveggen

Ifølge vår reporter på stedet er bilen totalvrak. Veien forbi ulykkesstedet ble stengt i flere timer i påvente av bilberging.

- Sporene tyder på at bilen har truffet bergveggen før den spratt opp og traff autovernet, sier politibetjent Anette Island.

Sjåføren kjørte vestover i retning Bjugn da ulykken skjedde. Bilen har etter alt å dømme truffet bergveggen på venstre side av veien, før den spratt ut på veien igjen og stanset i rekkverket på høyre side. I grøfta ved bergveggen lå det ene forhjulet samt en del andre vrakdeler.

Tilkaller ikke Ulykkesgruppa

Politiet sendte i natt en patrulje til sykehuset for å ta blodprøve av sjåføren.

Politiet er ferdig med åstedsundersøkelsene på stedet. Det skal ifølge politibetjent Island ikke være behov for undersøkelser fra Ulykkesgruppa til Statens vegvesen. Hun sier at det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken. Det var plussgrader og ikke glatt føre på ulykkesstedet i natt.