Ivar Pettersen og Egil Petter Stræte er to av forskerne bak mulighetsstudien som beskriver situasjonen og mulighetene for landbruket som ligger i støysonen ved kampflybasen i Ørland. Fosna-Folket har tidligere presentert hovedinnholdet rapporten.

I dag var de to på besøk i Ørland for snakke om den fyldige rapporten.

- Urealistisk

- Det er urealistisk at bønder i rød og gul støysone skal ta stilling til investeringer og alternativ produksjon så lenge usikkerheten er så stor som i dag, sa Stræte foran forsamlingen som hadde funnet veien til kinosalen på Brekstad. Han trakk blant annet fram momenter som mental slitasje og et savn etter å bli sett som faktorer han hadde opplevd i samtale med støyrammede bønder på Ørlandet.

Attraktivt område

Ivar Pettersen trakk fram viktigheten av å løfte bort en del av den usikkerheten som bøndene føler i dag. Han pekte på at arbeidet med rapporten har fått fram at det er attraktivt å modernisere melkeproduksjon og intensivere planteproduksjonen i Ørland, men at det faktum at gårsdsdrifta er så tett knyttet til hushold og bolig kompliserer bildet for de som ligger i støysonen.

Ivar Pettersen orienterer de frammøtte i kinosalen