Anlegget som tidligere huset Dykambassaden på Hindrem i Leksvik, og som en periode lå an til å komme i hendene på motorsykkelklubben Mongols, er nå overtatt av Matematikkbølgen. I august åpner Amborneset Matematikkpark som skal være et ressurssenter for matematikk i vid forstand.

Restaurering

- Det skjer så mye på Amborneset nå. Vi har startet oppussingen av bygningene, og vi fjerner vikingpreget. Det er mye som trengs å gjøres, og bare i år regner vi med å bruke mellom én og to millioner kroner på rehabilitering, sier leder av Matematikkbølgen, Gerd Åsta Bones.

Sammen med matematikkprofessor Nike Taylor driver hun Matematikkbølgen. Taylor er kunstnerisk leder og bor på Amborneset.

Mye på gang

I tillegg til oppussing arbeider Matematikkbølgen med å få oppdrag.

- Vi har sikret oss en del oppdrag, og vi venter på mange avklaringer, blant annet fra Fosen-kommunene. Vi arbeider med å få til en avtale slik at alle barnehagebarn og skolebarn på Fosen får møte oss. Vi skal også i møte med LIV, og vi arbeider med en intensjonsavtale med Nasjonale Festningsverker om oppdrag, sier Bones.

Matematikkparkens nærmeste nabo har også vist sin interesse for det som skjer.

- Borgly barnehage har tatt kontakt og ønsker å bli en matematikkbarnehage. Det synes vi er bra, sier Bones.

Støtte fra bygdefolket

Bygdefolket på Hindrem og Sæter liker at det blir nytt liv på Amborneset.

- Vi har fått god støtte fra bygdefolket. Folk i bygda har meldt seg frivillig til dugnad for å være med å rydde opp og restaurere her, sier Bones som bor i Trondheim, men som gjerne kan tenke seg et krypinn i nærheten av Amborneset.

Thomas Ramdal arbeider foreløpig en dag i uka i matematikkparken, men vil fra august gå inn i en 60-prosents stilling.

Det står en del utleiehytter på Amborneset som Matematikkbølgen leier ut for å få inn noen kroner.