Under Ungt Entreprenørskaps fylkesmesse på Magneten kjøpesenter på Levanger i mars deltok ungdomsbedriften Autoflagg fra Åfjord for å vise frem ideen sin, en automatisk flaggheiser som styres via en app. Der vant de i kategorien beste yrkesfaglige ungdomsbedrift, og fikk en 2. plass i beste innovative nyskaping. Som en av de beste 8 beste bedriftene av totalt 85, gikk de videre til NM for ungdomsbedrifter i Lillestrøm 29.- 30. april.

- God respons

Tirsdagen før NM startet dro elevene nedover til Lillestrøm sammen med lærer Håvard Bårdli.

- På onsdag ble det god tid til opprigging av stand, men selve utstillingen startet torsdag, forteller Espen Stjern i ungdomsbedriften Autoflagg.

Han forteller at de fikk god respons på produktet, og mange syntes det hadde stort potensial.

- Flere spurte faktisk om vi hadde et ferdig produkt og kunne tenkt seg det med en gang. Per dags dato har vi kun en prototype i forholdet 1:7, men vi jobber for å få laget en prototype i 1:1, slik at vi får montert den på en ordentlig flaggstang. Vi fikk godt besøk på dagen, men det endte dessverre ikke med pris denne gang, sier Espen.

Turen hjem ble veldig lang ettersom brua på Krinsvatnet var stengt mellom 01.00 og 07.00, så de valgte å sove litt på Flakk i stedet.

- En kjempeopplevelse

- Selv om det ikke ble vunnet noen priser, så var vi nominert til flere, noe som vi også kan si oss godt fornøyd med. Blant disse så var vi nominert til beste yrkesfaglige ungdomsbedrift og Odin Ugedal var nominert som en av de ti beste selgerne på hele NM, av cirka 350-400 stykker totalt, opplyser Espen.

Espen forklarer at «feilen» de gjorde var at de la mest vekt på bygging av prototypen fremfor å utarbeide alt av papirer som følger med for å hevde seg i toppen.

- Hele gjengen har hatt en kjempeopplevelse, og erfaringene fra denne turen tar vi med oss videre. I tillegg skal Håvard Bårdli, vår mentor, ha stor skryt og mye av æren for at vi i det hele tatt kom oss nedover på NM! Han kjørte minibussen begge veiene og har stått på hele tiden, noe vi setter stor pris på, sier Stjern.

Les også: Til topps med automatisk flaggheiser