Mellom 4. mai og 1. juni vil det foretas spyling/pluggkjøring av vannledningsnettet for Åfjord kommunale vannverk. Alle abonnenter blir mer eller mindre berørt de dagene spylingen pågår i hvert enkelt vannverk.

Under spyling vil vanntrykket være redusert eller forsvinne helt, og vannet vil være sterkt forurenset. Kommunen oppfordrer derfor abonnentene til å stenge kranene mest mulig i det aktuelle tidsrommet. Selve arbeidet vil foregå fra klokken 20.00 til klokken 06.00 neste dag.

SMS og talemelding

Åfjord kommune vil sende ut sms og talemelding med informasjon til alle innbyggere, opplyser fagleder for vei, vann og avløp, Magne Silseth.

- Vi har en varslingstjeneste som benyttes dersom det skjer noe, for eksempel brudd på en stor vannledning eller annet slik at vannkvaliteten påvirkes. Også i dette tilfellet vil vi benytte denne varslingstjenesten å få ut informasjon, i tillegg til at det vil bli lagt ut på kommunens nettsider og Facebook-side.

Silseth forklarer at når noe skjer så er kommunen avhengig av å få gitt beskjed til alle innbyggerne, og en slik varslingstjeneste er da grei å ha som supplement til informasjon via internett.

- Vi ønsker å bruke de kanalene vi har for å spre informasjon om hendelser. Sånn sett er varslingstjenesten over telefon et godt alternativ til at folk blir nødt til å gå inn på nettsidene og sjekke selv. Vi sender sms til mobiltelefoner, og talemelding til fasttelefoner, både fastboende og fritidsbeboere, sier Silseth.

Her er oversikten over datoer for spyling av vannledningsnettet på de enkelte områdene:

Åfjord hovedvannverk:

04.05.15 Melan, Breivika, Frønes, Arnevik

06.05.15 Åsmundvatnet, Joenget, Monstad, Aune

11.05.15 Gressmyr, Strand, Dragseid, Rånes

18.05.15 Årnes, Elvebakk, Vassneset, Kleivan

20.05.15 Eide, Barøy, Lauvøya

28.05.15 Selset, Selsetmarka, Humstad, Imsen

01.06.15 Kvenndalen, Morkamoen, Seterøse, Tørhogg, Ratvik, Tårnes

Stordalen vannverk:

26.05.15 Hele forsyningsområdet

Stokksund vannverk:

08.06.15 Bjerkan, Revsnes, Harbak, Sundet

11.06.15 Stokknes, Langstrand, Hosen

15.06.15 Seterlia, Lundfjord, Herfjord