Ida og sønnen Kristian på nesten fire år var lørdag på tur i nærheten av Oksåstjønna i Leksvik. Da gjorde de det mange gjør når de er på tur.

Forsøkte å slokke med brus

- Vi laget bål for å grille pølser. Det er en bålplass der, men siden det blåste sånn tente vi bålet et stykke unna hvor vi ville være mer i le for vinden. Etter vi hadde fått fyr på bålet gikk vi for å lage oss pølsepinner. Da vi snudde oss så vi at det hadde begynt å brenne i lyngen. Jeg prøvde å slokke med brus som vi hadde med, men det nyttet ikke. Deretter hentet jeg vatn i brusflaska som jeg tømte på flammene, men til ingen nytte. Jeg prøve å trampe ut ilden, men den bare spredde seg. Da ringte jeg 110, men fikk ikke kontakt. Derfor ringte jeg 113. Jeg hadde politiet på tråden hele tiden helt til brannvesenet kom. De var kjappe til å komme, forteller Ida.

Skryt til politi og brannvesen

Det tok ikke lang tid før brannvesenet hadde ilden under kontroll. Om lag ett mål ble svidd av.

- Det var bra det var vår egen eiendom som brant. Jeg har aldri vært borti noe sånt før, og det var ikke noe artig. Jeg vil gi skryt både til brannfolkene som gjorde en bra jobb, og til politiet som jeg snakket med på telefonen, sier Ida.

Ble ikke skremt

Sønnen Kristian ble ikke skremt av opplevelsen med brannen og brannbilene som kom.

- Han synes det var tøft. Han ble stolt da han fikk en bamse av brannfolkene. Jeg tror ikke han får noen problemer på grunn av det som hendte. Senere på dagen var vi en ny tur, men da tente vi ikke bål, forteller Ida Oxaas.

Les mer om saken: Lyngbrann i Leksvik