– Nå har vi fått bekreftet at benkene kommer.

Det sier fylkespolitiker Kirsti Leirtrø (Ap) etter fylkesutvalget tirsdag.

– Jeg ba samtidig om at vi må få vite når anleggsarbeidet rundt terminalen, som er Trondheim kommunes anliggende, vil være ferdig. De reisende har vært innforstått med at veiutbygging og tilrettelegging av busstilbud og taxi til terminalen tar tid, men det er på tide at vi får en sluttdato som vi kan forholde oss til. Dette lovet rådmannen at han ville komme tilbake til så snart som mulig, sier Leirtrø.

Erlend Solem, fylkesdirektør for samferdsel, sier til Fosna-Folket at bussen (rute 19) skal begynne å betjene hurtigbåtterminalen fra 19. juni.

«Når kan det skje?»

Spørsmålet Leirtrø stilte var følgende: «Det har nå gått 1 år og 4 mnd siden bygget ble åpnet. Gjentatte ganger har kvaliteten på benkene vært et tema, og det skal altså være en reklamasjonssak. På vegne av alle de som blir utskrevet fra St.Olav, og må vente på hurtigbåt for å komme seg hjem spør jeg. Hva skal til for å få bedre benker på plass, og når kan det skje?».

Les bakgrunn for saken her.

Les også: Disse benkene blir tema i fylkesutvalget

«Løfte om levering i uke 22»

I et skriftlig svar til Leirtrø påpeker fylkesrådmannen at det skal komme bedre benker til hurtigbåtterminalen, og at de allerede skulle vært på plass.

Fylkeskommunen har involvert flere selskaper i prosessen med å skaffe nye stoler og benker til terminalen.

«Vi fikk tidlig et tilbud fra Avinor om å få overta nye overskuddsbenker de ikke benyttet. Dette passet oss bra, da vi har budsjett for denne anskaffelsen. Bestillingen til møbelleverandøren ble derfor tilleggsmøblering som passet til de åtte benkene vi skulle få fra Avinor. Bestillingen var basert på en anbefaling fra leverandør. Dette ble satt i bestilling 26. februar i år, med forventet levering i uke 15/16. Denne leveransen er forsinket og ennå ikke levert», forklarer fylkesrådmannen.

Da overskuddsbenkene skulle hentes, viste det seg ifølge fylkesrådmannen at selskapet hadde gitt bort benkene til noen andre. Derfor måtte bestillingen hos leverandøren suppleres med tilsvarende benker.

«Dette ble etterbestilt nå i april, med løfte om felles levering av alle møbler i uke 22, mellom den 25. og 29. mai», heter det i svaret fra fylkesrådmannen.

– Ikke stolte

Fylkesdirektør Solem erkjenner at det har tatt altfor lang tid å få på plass benkene.

– Dette er overhodet ikke en jobb vi kan være stole av. Vi skulle ha fått til dette mye raskere, men nå har vi fått bekreftet bestillingen. Møblene skal leveres i uke 22, og da står vi klare til å montere med en gang de kommer, sier Erlend Solem.