- Den eldre garde er i flertall, sier Tørum om oppslutningen om 1. mai i Fosen de senere årene. I år inviterer LO til markering i Bjugn kulturhus, men den lokale LO-lederen forventer ikke at det blir trangt om plassen.

- Blir det tog med paroler i Botngård samme dag?

- Nei, det blir ikke tog. Skal vi ha tog, så må vi ha folk som går i toget. Og i år faller 1. mai sammen med ei langhelg, sier Tørum.

Alle velkommen

Tørum er tydelig på at alle som ønsker å markere arbeidernes internasjonale kampdag er velkommen til kulturhuset i Bjugn.

- Dette er et fellesarrangement for hele Fosen, med LO-Fosen som arrangør. Men alle som ønsker, enten de er LO-medlemmer eller ei, er velkommen, understreker Tørum.

Håper på vekst

Han forteller at det har vært om lag 50 personer som har sluttet opp om dette arrangementet de siste årene, og til tross for at årets dag sammenfaller med ei langhelg så håper Tørum på en vekst i oppslutningen.

Valen er hovedtaler

- Vi har fått Snorre Valen som hovedtaler. Dessverre har ordfører Ogne Undertun i Bjugn meldt forfall, men vi jobber med en erstatning for han. Både SU og AUF stiller med folk som holder ungdomsappell. Det blir også servering i løpet av arrangementet som varer et par timer, og anledning til mange gode samtaler.

Nepal-innsamling

- Når det ikke blir tog, blir det da paroler å se inne i kulturhuset?

- Det er opp til de som deltar. Vi vil ha en innsamling til støtte for hjelpearbeidet for de som er ofre for jordskjelvet i Nepal og flyktningene i Middelhavet. Dette er to aktuelle saker som bør få internasjonalt fokus i dag, avslutter leder Arild Tørum i LO Fosen.